Nem salat

Nem Salat til hverdag og fest.

Hvorfor skal det være så svært? Ja, det skal det heller ikke!
Vi har opskriften på verdens hurtigst salat HER! Det lyder svært, men det er både simpel og enkelt, så alle kan være med. Da en salat ikke er raketvidenskab, så pas på med at gøre det svære end det er.

SalatMaker
Nem salat på få minutter

Snittejern – Til en god salat skal du bruge et snittejern. Så kan du laver salat hurtigt – Læs mere HER!

Salat er altid lækkert både sommer og vinter, det er bare forskelligt hvad man tilsætter. Førhen var en salat lig med :

  • Salat
  • Agurk
  • tomat

Det var det…… Var det rigtig vildt har man tilsat majs eller ærter. Sådan er det heldigvis ikke mere. I dag tilsætter man mange forskellige ting, som frugt, nødder, rodfrugter, ost og kød. Kun fantasien sætter grænser.

Jeg har lavet en liste med ingredienser du kan bruge til salat:
(Bare roligt: der kommer flere ting på listen)

  • tomater
  •  Agurk
  • Ananas
  • Majs
  • Ærter
  • Skinketern
  • Peanuts
  • Rosiner
  • Feta
  • Pinjekerner
  • Oliven
  • Soltørrede tomater
  • Tranebær
  • Tørrede abrikoser
  • Radisser
  • syltede chili
  • Brødtern
  • Porreringe
  • Broccoli
  • Løg – især rød løg
  • Bladselleri
  • Avokado
  • Gulerødder
  • Æbler
  • Bacon

Salattyper – Info om forskellige salater

Tilbage i 80érne var kinakål en af de mest populære salater, lidt mærkeligt, da kinakål ikke er en salat. De 2 mest kendte salattyper er Iceberg og hovedsalat, de er stadig meget populære, men der findes mange andre typer.  Rucola blev meget populært 90érne og nullerne, men er i dag lidt på vej ud igen. Mange kan ikke lide smagen af rucola, da den er lidt bitter.

Hovedsalat

Den mest kendte salattype. Smagen er meget neutral og er super til en god salat med en masse tilbehør.

Iceberg salat

Som Hovedsalat er den meget neutral i smagen. Den største forskel er at hovedsalat er mere ”løs” iforhold til Iceberg.

Hjertesalat

Hjertesalat er Romainesalat i mindre udgave.
Sødlig og milld salat er god til at blande med andre salater.

Babyspinat

Babyspinat er en lille spinattype.
Sæson er fra  april til juni i Danmark.
Smagen er som spinat, frisk og let med en lidt jordagtig smag.

Feldsalat

Feldsalat er  en krydret og temmelig stærk salattype.
Det anbefales at blande med andre salater.

Julesalat

Denne salat er sprød og bitter.
Lollo Bionda salat

Denne flotte salat har en mild og sød krydret smag.

Lollo Rosso Salat

Lidt ala Lollo Bionda. Den største forskel er farvensom er  rødlige blade.
Rigtig flot pga. farven.

Romainesalat

Her er salaten som bruges i cæsarsalat. Det er en mild og sødlig salat

Rucola

Rucola salaten som folk elsker at hade. Blev meget populær i Danmark, men er stille og rolig på vej ud.
Det er lidt synd, da det er en lækker salat, bare man bruger den rigtigt. Problemet er at den blev så populær, at  café burger altid havde Rucola i. Der synes jeg ikke den passer i (og det er jeg ikke alene om).
Rucola er en bitter og nøddeagtig smag.

Hvilke nødder kan man tilsætte salat?

Alle spiselige nødder. Dog er nogle bedre end andre.

Nogle af de mest brugte nødder i salat er:

  • Cashewnødder
  • Mandler
  • Valnødder
  • Paranødder
  • Hasselnødder
  • Pinjekerner
  • Jordnødder/peanuts

Mange flere salatopskrifter er på vej…..

God dag.