Opskrift på ovnbagt knoldselleri
Dette er super nemt tilbehør til mange ting. Faktisk kan det bruges til det meste f.eks. svin, okse, lam osv.
Der er i dag stor fokus på at få flere grøntsager på spisebordet. Det kan dog være svært at finde på noget nyt, som ikke tager for lang tid.
Derfor er ovnbagt knoldselleri en super opskrift, da den er nem at lave og er lækkert.
På bare 30 minutter er de klar. Jeg laver tit ovnbagt knoldselleri og ovnbagt kartofler. De laves næsten på samme måde. Eneste forskel er at kartoflerne skal have lidt længere tid i ovnen.
Opskriften på ovnbagt knoldselleri
Dette skal du bruge:
1 knoldselleri
4 sp. olivenolie
1 ts. Salt (Eller efter behov og lyst)
– Evt. andre krydderier. Jeg kan godt finde på at tilsætte hvidløg, men timian, paprika, chili osv. Kan også bruges. Alt efter smag og behag.
Sådan tilbereder du knoldselleri:
Skær top og bund af knoldsellerien
”Skrællen” resten af knoldselleri af med en skarp kniv. Alt skræl skal af, så du til sidst har et hvidt knoldselleri.
Skyld dit knoldselleri under vandhanen.
Skær knoldselleri ud i tern. Du bestemmer selv hvordan de ser ud. Det eneste der er vigtigt, er at alle stykker er næsten samme størrelse, ellers bliver de ikke lige møre i ovnen.
Kom knoldsellerien i et ovnfast fad.
Hæld olivenolie over og drys salt og evt. krydderier over.
Stil fadet i en ovn ved 180 grader i ca. 25 min. (Alt efter størrelse på din stykker) Du kan stikke i dem med en spids kniv/urtekniv for at mærke om de er møre.
Når de er super møre, tag dem ud af ovnen og server dem med det samme.
Lækkert og nemt med selleri.
Selleri er hurtigt og nemt, da det tilberedes og sættes i ovnen i ca. 25 min.
Brug ovnbagt knoldselleri som tilbehør i stedet for kartofler eller sammen med kartofler. Et super godt grøntsags tilbehør til mange retter.
Velbekomme.