Intervalstegning
Synes du også det er svært at få culotte, cuvette og oksefile mørt?
Ja, så er hjælpen her!
Løsning hedder intervalstegning!
Du skal grille (kan også laves i ovnen) din steg også tag den af. Derefter griller du den igen og tager den af igen osv.
Du får hvor meget og hvor lang tid i skemaet længere ned på side.
Start med at rids stegen på skind/fedt siden.
Nu skal den krydderes. Her skal der ikke spares!
Jeg plejer at bruge Hvidløg, salt og peber. Men du kan bruge de krydderier som du synes.
Jeg plejer at tage stegen ud af køleskabet ca. 30 minutter før jeg laver den.
Stegens vægt: under 1,4 kg. 1,4 - 1,6 kg. 1,6 - 1,8 kg. Over 1,8 kg. Interval 1 10 min. 12 min. 15 min. 18 min. Interval 2 10 min. 12 min. 15 min. 18 min. Interval 3 10 min. 12 min. 15 min. 18 min. Interval 4 10 min. 12 min. 15 min. 18 min. Interval 5 10 min. 12 min. 15 min. 18 min. Interval 6 45 min. 45 min. 45 min. 45 min.
Her er hvad du skal gøre:
Sådan gør du: (brug skemaet)
Interval 1: Kom stegen i den 180-190 grader varme grill eller ovn
Interval 2: Tag stegen ud og lad den stå (uden tildækning)
Interval 3: Kom stegen tilbage i grillen eller ovnen.
Interval 4: Tag Stegen ud og lad den stå (uden tildækning)
Interval 5: Kom et stegetermometer i oksestegen. Spidsen af nålen skal være i midten af stegen.
Sæt stegen ind i grill/oven igen og tag den ud når stegetermometret siger omkring 56-57 grader – Alt efter stegen størrelse tager dette interval ca. 10-20 minutter.
Interval 6: Pak stegen godt ind i stanniol.
Lad den hvile i 45 minutter – Pak stegen ud og skær den ud.
HUSK, skær ud fra den tynde ende og når fiber begynder at vende den anden vej, skal du dreje stegen og skære den anden vej.
På denne måde får du en flot rosa steg og dejlig mørt.
Helt sikkert mere mørt end hvis du bare stille oksestegen i ovnen.
Jeg tilberedte to stk culotte efter denne fremgangsmåde idag og de blev helt perfekte!
Perfekt! Super mørt kød med denne måde.